Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog - rujan 2010
srijeda, rujan 29, 2010
Wasted Generation je hard rock bend iz Osijeka koji se 2002. pojavio kao reakcija na (lose) stanje na domacoj sceni sto se tice takve vrste glazbe.

Wasted Generation

U svojim pocecima, bend je sa obradama bendova iz 70' i 80' poput Guns n' Roses, Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake, Aerosmith, Skid Row, Dream Theater, stvorio svoj stil, koji se kasnije primijenio na autorskim pjesmama.

Koncerti sa ulogom headlinera ili kao support poznatijim izvođačima:
- Motorijada Osijek 2005. (predgrupa Hladnom Pivu),
- Gitarijada Slavonije i Baranje 2005. (pobjednici),
- Dani piva 2005. (predgrupa Psihomodo Popu),
- Zrinjevac 2006. (predgrupa Električnom Orgazmu),
- Motorijada 2006. (predgrupa Baretu i Plaćenicima),
- Dani piva 2006. (predgrupa Divljim Jagodama),
- Zaklada Ana Rukavina 2007,
- UFO 2007 (main stage),
- Osječka ljetna noć 2007. (headlineri),
- Dani piva 2007. (predgrupa Psihomodo Popu),
- UFO 2008 (main stage),
- Dani piva 2008. (WG & We Come One)
- UFO 2009 (headlineri)
- Rock u Ravnici - RUR - 2010.
- Guns n Roses - predgrupa rujan 2010.


Energiju koju mi osjecamo, zelimo prenijeti i na publiku. Reakcije na to su razlicite, te kao posljedica toga podijeljene. Generacija koju predstavljamo nije vodena nikakvom zajednickom ideologijom - takvo je stanje i u glazbi! Razdoblja u proslosti vodena su razlicitim stilovima ali uvijek pod utjecajima Rock 'n' rolla.

Motivacija benda Wasted Generation se nalazi u glazbenom ujedinjavanju tih stilova. Rock show "klinci" nikad nisu osjetili, rodeni u vrijeme techna i rapa. Vrijeme je za promjene...

U skoroj buducnosti ocekujemo pronaci producenta koji ce biti sposoban nase (glazbene) vizije prenijeti u kvalitetan glazbeni uradak. "...if you got the place, we'll do the time! Get wasted with...Wasted Generation".

6strings @ 15:28 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Violent Femmes je (bio) Američki alternativni rock bend koji je postojao od 1980. do 2009. godine, osnovan u Milwaukeeu, Wisconsin, SAD.

Violent Femmes

Bend je nastupao kao trio, uključujući pjevača, gitarista i tekstopisca Gordona Ganoa, basista Briana Ritchiea i dva bubnjara Victora DeLorezna (1980-1993/2002-2009) i Guya Hoffmana, koji je svirao od 1993. do 2002..

Violent Femmes je okupio i osnovao basist Brian Ritchie uz pomoć Victora DeLorezna. Bend je na početku išao u smjeru punk rocka, da bi se na kraju okrenuo nešto sporijim ritmovima kada je došao glavni vokal i gitarist Gordon Gano, no i dalje su bili poznati kao folk punk.

U ranijim danima bend je svirao u kafićima i na uglovima ulicama dok ih nije otkrio James Honeyman-Scott. Kada je naišao na njih svirali su na uglu ulice ispred Oriental kazališta u Milwaukeeu.

Violent Femmes je nakon toga potpisao sa tada nezavisnim Slash recordsom iz Los Angelesa. Svirali su inovativni mješani folk, punk, rock što je na kraju ostalo folk punk.

Većinom su pjevali o tri stvari, a to su: ljubav, seks i ovisnosti. Kroz karijeru su svirali i country, spiritualne melodije pa čak i pop orijentiranu glazbu.

6strings @ 12:58 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
137274
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.