Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
utorak, ožujak 31, 2009
Jeronim Szabolcs (Jerko) Marić, idejni vođa grupe počinje kao gitarist i autor pjesama u grupi Flare s kojom nakon izlaska albuma prvijenca "Srebrni" osvaja nagrade Porin i Crni Mačak.

Flare nastupa kao predgrupa svjetskim zvijezdama Duran Duran i europskoj rock atrakciji HIM. Nakon raspada grupe Flare, Jeronim radi na projektu Samurai s kojom snima singl ''Ajmo Hrvatska'' koji izlazi na CD-u ''Najbolje hrvatske navijačke pjesme''. Paralelno u Ljubljani diplomira na prestižnoj australsko američkoj školi (SAE) za audio inženjera.

Za vrijeme školovanja radi kao samostalni producent za Croatia Records te snima, aranžira i producira album Borisa Novkovića „Ostvaren san“ koji se prodao u zlatnoj tiraži. Zatim radi na albumu Emine Arapović s kojom osvaja prvu nagradu na Splitskom festivalu 2005. Želeći nastaviti autorski rad priprema pjesme i osniva grupu Adastra. Adastra je izbacila 5 singla koji su se uspješno vrtili na svim radio postajama Hrvatske, BiH, Slovenije i Mađarske.

Za svih 5 singlova snimljeni su i spotovi, koji su se također vrtili na većim i manjim TV postajama Hrvatske, Slovenije i BiH. Spotove možete pogledati na internetu (www.adastra-band.com, www.myspace.com/adastraband). U posljednje dvije godine Adastra je održala oko 100 nastupa na rock festivalima i samostalnim koncertima. Održali su i desetak radijskih i televizijskih nastupa uživo. Početkom studenog 2007. u Zagrebu je gostovao britanski rock sastav Muse koji je nastupio u velikoj dvorani Doma sportova te je odabrao upravo Adastru kao predgrupu koja je započela koncert. Inače grupa Muse je dvije godine zaredom proglašena najboljim live sastavom na British music awards i na dodjelama nagrada MTV-a.

Nakon 3 godine postojanja grupe objavljen je album prvijenac u izdanju Croatia Recordsa. Album je konceptualno napravljen, tako da svaku pjesmu prati i odgovarajući crtež na albumu. Htjeli smo na jedan drugačiji način potaknuti slušatelja da doživi pjesmu i vizualno, te da obrati pažnju na tekstove. Na albumu se nalazi 12 autorskih pjesama, a na pjesmi Pusti je gostovao poznati hrvatski raper General Woo iz poznate hip hop grupe Tram 11.

Nakon odlično posjećene i popraćene zagrebačke promocije albuma u dvorani Boogaloo, Jeronim s Adastrom kreće na turneju pod naslovom „Be CROative“ te se priključuje akciji Hrvatske gospodarske komore u kojoj se potiču mladi Hrvatske da se počnu baviti individualnom kreativnošću. Turneja je pokrila 11 gradova Hrvatske (Osijek, Slavonski Brod, Novska, Bjelovar, Karlovac, Rijeka, Split, Pula, Sisak, Virovitica, Zagreb) u kojima su vrlo uspješno održane promocije albuma Adastre.
6strings @ 22:11 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135565
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.