Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
nedjelja, studeni 2, 2008
Bullet For My Valentine (ili ti ga Bullet, BFMV) je metalcore bend iz Juznog Velsa. Band je osnovan 1998. godine, pod imenom Jeff Killed John i u tom razdoblju su uglavnom svirali obrade pjesama Metallice, Limp Bizkita i Nirvane.

Band su osnovali sa namjerom da ostvare veliki uspjeh, a kako su tada u Walesu bili popularni bendovi poput Lostprophets i Funeral For A Friend, mogli su veoma lako to ostvariti, jer su u principu svirali slicnu glazbu, ipak na samom pocetku su imali nekih problema, jer ih je basist Nik Cradle napustio dan prije no sto su trebali poceti snimati prvi demo. Nakon toga se raspadaju. Ponovo se okupljaju 2003. godine u sastavu: Matt Truck (pjevac/gitara), Michael Paget (gitara/prateci vokali), Jason 'Jay' James (bas/prateci vokali), Michael 'Mooose' Thomas (bubnjevi), promjenili su naziv benda u "12 Pints of my Girl Friends Blood", pa "Opportunity in Chicago" da bi se na kraju odlucili za Bullet For My Valentine.

Sljedeće godine su potpisali ugovor sa Sonyem. Prvi EP Bullet FoR My Valentine izdali su iste godine, drugi EP Hand Of Blood izdali su 2005. godine. Iste godine su snimili i 4 Words ali je taj snimak unisten istog dana kada je izdat, tako da kopije danas nisu dostupne. Debi album The Poison izdali su prosle godine, sa prvim singlom "Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do)". Svirali su na Download Festivalu zajedno sa bendovima poput Metallice, Guns n' Rosesa i Toola. Sa debi albumom postigli su nevjerovatnu popularnost, zbog koje su cesto bivali osudjivani. Bili su vise puta predgrupa Gunsima, Metallici i Iron Maidenu.
6strings @ 13:47 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135565
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.