Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
ponedjeljak, travanj 20, 2009
Guano Apes je rock bend kojeg su 1994. u Njemačkoj osnovali Dennis Poschwatta, Stefan Ude i Henning Rümenapp, dok se Sandra Nasić pridružila kasnije iste godine.

Uskoro pobjeđuju na lokalnom glazbenom natjecanju pjesmom "Open Your Eyes" te dobivaju financijsku potporu za snimanje njihovog prvog studijskog albuma "Proud Like a God" (1997.)

Poslije slijede albumi "Don't Give Me Names" iz 2000., njihov drugi studijski album te "Walking on a Thin Line" iz 2003. Te iste godine izlazi njihov live album nazvan "Live". Godinu kasnije, 2004. izlazi album "Planet Of The Apes", dvostruki album, sa njihovim najvećim hitovima. Njihov posljednji album "Lost (T)Apes" izlazi 2006. , a na njemu se nalaze neobjavljene pjesme te također najveći hitovi.

Bend se raspao 2005. godine. Sandra kreće u solo vode i u listopadu 2007. izdaje samostalni album "The Signal", Henning je odlučio raditi iza scene, Dennis je osnovao novi band Tamoto u kojem ne svira bubnjeve već pjeva i svira gitaru, dok se o Stefanu jedino zna da je sudjelovao u stvaranju debitantskog albuma benda Tamoto. 2006. Henning, Dennis i Stefan su osnovali novi sastav IO i još rade na prvom albumu zbog kojeg je Dennis privremeno zapustio Tamoto.

Godine 2009. je objavljeno da će se bend ponovno okupiti na festivalu Nova Rock u Austriji u lipnju 2009. godine te odsvirati povratnički koncert.


6strings @ 12:33 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135565
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.