Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
utorak, studeni 4, 2008
Keith Richards (rođen 18. prosinca 1943.) je engleski gitarist diljem svijeta poznat kao "prva gitara" rock benda The Rolling Stones.

Iako se njegovo glazbeno stvaralaštvo prvenstveno veže uz Stonse gdje je uz Micka Jaggera autor najpoznatijih uspješnica Stonsa kao što su (I Can't Get No) Satisfaction i Jumpin' Jack Flash, također je objavio i tri samostalna albuma te uspješno sudjelovao u mnogo glazbenih projekata sa veličinama poput Toma Waitsa, The Edgea, Arethom Franklin i drugima.

Richards sa često naziva i Licem rock'n'rolla budući da je kroz više od četrdeset godina svoje karijere postao istinskom ikonom rock glazbe. Pod time se ne misli samo na njegov izniman glazbeni opus, ponajviše ostvaren kroz karijeru sa Stonsima, već i na njegov, čak i za standarde rock zvijezda, raskalašen život. Alkohol, droga i cigarete u enormnim količinama, bile su, a velikim dijelom su i sada, sastavni dio njegova života.

Također, bilo bi nepravedno izostaviti tri žene koje su u mnogome utjecale na njegov život. Njegova prva ozbiljnija djevojaka Linda Keith koja je kasnije jurila za Jimijem Hendrixom, zatim svojedobna muza Stonsa, glumica Anita Pallenberg (prvo hodala s Brianom Jonesom), koja je bila i Keithova prva žena. Ta veza/brak trajala je više od deset godina kad je krajem sedamdesetih Richards upoznao Patti Hansen s kojom je već od početka osamdesetih sretno oženjen.
6strings @ 20:34 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135565
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.