Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
nedjelja, prosinac 21, 2008
Korn je glazbeni sastav koji uspješno spaja stilove poput Heavy metala i Rap metala kojim su zapravo stvorili novu vrstu metala pod nazivom nu metal (new-age metal). Popularnost su stekli svojim jakim osjećajem za zvukove posebno očitane u singlovima poput "Blind", "Freak on a Leash" i "Here to Stay".

Korn je nastao 1992. godine u Bakersfieldu, Kalifornija. Sastav je činio vokal Jonathan Davis, gitaristi James Shaffer i Brian "Head" Welch, basist Reginald Arvizu te bubnjar David Silveria. Debitanski album, Korn, izdali su 1994. zahvaljujući tome što su nastupali kao predgrupa tadašnjim vladarima rock-scene poput Ozzy Osbournea, Megadeth i Marilyn Mansona. Album nije bio baš previše popularan, ali gotovo je dosegao zlatnu nakladu. Sljedeći album, Life is Peachy, izdali su 1996. s kojim su snimili 3 spota. Sljedećeg su ljeta započeli turneju pod nazivom "Lollapalooza" ali su bili prisiljeni ju otkazati jer je Shaffer obolio od meningitisa.

1998. izdaju svoj najprodavaniji album, Follow the Leader. Album je postao poznat zbog skandala jer je jedan učenik, noseći majicu sa njihovim logom, izbačen iz škole iz razloga da je logo ravnatelju škole bio previše vulgaran. Te iste godine izdaju svoj najpopularniji singl, "Freak on A Leash" za kojeg su 1999. osvojili Grammy-a za najbolji spot. 1998. također započinju i svoju "Family Values" turneju koja traje sve do danas. Tu su turneju započeli zajedno sa tada također sastavima u usponu, poput Limp Bizkita, Ice Cubea i Rammstein. Turneja je postigla nevjerojatan uspjeh. Svoj sljedeći album, Issues, izdali su 1999..

Nakon izlaska novog albuma nastavili su svoju turneju koju su gotovo morali odgoditi zbog teške bolesti bubnjara Davida Silverie. Na sreću su pronašli zamjenu, bubnjara Mike Bordina iz sastava Faith No More. Istog su ljeta održali nekoliko zajedničkih koncerata sa bendovima i izvođačima Metallica, Kid Rock, Powerman 5000 i System Of A Down. Silveria se je kasnije vratio bendu usred govorkanja o tome da se neće vratiti radi realiziranja vlastite karijere. Tada je ipak došlo da malog prekida jer je Fieldy tada radio na svom vlastitom albumu a Davis je snimao film "Queen of the Damned". 2001. se ponovno okupljaju radi turneje sa Static-Xom.

2002. snimaju svoj peti album, Untouchables. Sudjelovali su i na Ozfestuu čime su album pretvorili u još jedan hit album. 2003. izdaju Take a Look in the Mirror. 2005. bend napušta Welch zbog tada neke svoje novootkrivene kršćanske vjere. Korn i dalje nastavlja 2005. izdaju album See You on the Other Side. 2007. izdaju live album MTV Unplugged. 3. srpnja dolaze u Zagreb gdje održavaju koncert godine u Hrvatskoj. Svoj posljednji album, Untitled izdali su krajem sedmog mjeseca 2007.
6strings @ 00:40 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135565
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.