Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
utorak, siječanj 6, 2009
Nickelback je kanadski post-grunge/rock bend. Osnovali su ga u Hanni (Kanada) Chad Kroeger, Mike Kroeger, Ryan Peake i tadašnji bubnjar Brandon Kroeger, kojeg kasnije zamjenjuje Daniel Adair.

Ime benda dolazi još iz dana kad je Chad Kroeger radio u lokalnom kafiću, pa je, vraćajući mušterijama ostatak, govorio "Here's your nickel back" (Evo vam vaš ostatak). Kod kuće, u Kanadi, bend je potpisao s izdavačkom kućom EMI, a u ostatku svijeta s Roadrunner Records.

Prvi release benda je bio EP (extended play, tj. kraći album) od 7 pjesama pod imenom HesherCurb. "Fly" je pjesma objavljena na oba albuma i ona je prvi singl benda. Izvođena je samo na lokalnim radiopostajama.

Sljedeći je album bio The State, koji je izdan kao nezavisni album. Nickelback je tada potpisao ugovor s kućom EMI i Roadrunner Records. The State je tad ponovno izdan u Kanadi i SAD-u 2000. godine od EMI-a i Roadrunner Recordsa; postao je zlatni u Kanadi i SAD-u.

2001. godine idaju novi album Silver Side Up, koji ih smješta među mainstream - izvođače. SinglHow You Remind Me" je bio golemi uspjeh, istovremeno na vrhu i kanadskih i američkih top - lista. Sljedeći singl s albuma, "Too Bad", također je postigao #1 na top - listama. Posljednji singl s ovog albuma, "Never Again", još jedan #1.

2002., Chad Kroeger radi zajedno s grupom drugih izvođača na temi "Spidermana", pjesmi "Hero".
2003. godine Nickelback izdaje novi album The Long Road. Vodeći singl je bio "Someday".

Nickelbackov 5. studijski album, All The Right Reasons iz 2005. godine dao je pet U.S. top 20 singlova: "Photograph", "Savin' Me", "Far Away", "If Everyone Cared", "Rockstar". Čak 3 od njih su postale top 10 singlovi u SAD-u.

2008. godine izašao je novi album [Dark Horse]], za koji je vodeći singl trebala biti pjesma "If Today Was Your Last Day", no na kraju su se predomislili pa je to bila pjesma "Gotta Be Somebody".Novi album je pušten u prodaju 18.11., a na njemu je radio Mutt Lange. 1996. godine, kada je snimljen i prvi pravi album "
6strings @ 12:28 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135565
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.