Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
nedjelja, travanj 26, 2009
Sveže amputirana ruka Satriania (skraćeno S.A.R.S.) je muzički sastav iz Beograda. Njihova muzika je svojevrsna kombinacija pop, rok, rege i hip-hop muzike sa elementima tradicionalnog srpskog folka.

BIOGRAFIJA
Bend je osnovao 2006. godine Dragan Kovačević Žabac. Nakon nekoliko manjih svirki po beogradskim klubovima i nastupa u niškom KST-​u u sklopu Mirovnog karavana, bend je doživeo krizu i raspao se početkom 2008. godine. U međuvremenu, njihova pesma Buđav lebac, snimljena u skromnim uslovima kućne produkcije, je okačena na internet, ostvarujući veliku popularnost na prostorima Srbije i bivše Jugoslavije. Fenomen „buđavog leba”je ohrabrio članove da se ponovo okupe sredinom 2008. godine i da nastave snimanje demo pesama u Resničkoj laboratoriji zvuka (RLZ). Krajem iste godine dobili su ponudu da snime album za nacionalnu izdavačku kuću PGP-PTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), završen za nekoliko meseci i objavljen je u martu 2009. godine. Među gostima na ovom izdanju pojavljuju se duvač Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn), gitarista Sale Sedlar i bubnjar Vlada Rajović (Kanda, Kodža i Nebojša). Istovremeno sa albumom, izašao je i animirani spot za pesmu Buđav lebac, koji je crtao srpski ilustrator Aleska Gajić.

Grupa je dobila nagradu za muzičko otkriće 2008. godine od TV Metropolisa i osvojila je dve nagrade publike internet magazina Popboks za najbolji debitantski bend i najbolji singl u 2008. godini.
6strings @ 22:52 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135565
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.