Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
srijeda, travanj 15, 2009
Bila jednom jedna rock scena u Smederevskoj Palanci… Six Pack (pakovanje od 6 piva) postoji 12 godina. Od članova bendova različitih glazbenih smjerova koji su tada činili okosnicu rock scene Smed. Palanke, listopada 1994. okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju večine kritičara, kolega i publike najutjecajniji i zasigurno jedan od najboljih punk rock bendova na Balkanu.


Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim živim nastupima, Six Pack je jedan od prvih domaćih, a svakako prvi domaći underground bend koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svugdje gdje se svirati može.

Već '95. godine, nepunih godinu dana od nastanka benda, Six Pack je odsvirao mini tour po Grčkoj, '98. trotjedni tour u Nizozemskoj, a ex-Yu republike su lokacije na kojima je sada češće nego kod kuće. Zanimljivo je da se ulaznice za koncerte Six Pack u Zagrebu rasprodaju i po 15 dana prije samog koncerta, i to preko interneta bez i jednog zaljepljenog plakata.

Ni jednog se trenutka odričući svojih punkrock stavova, Six Pack je uspio napisati neke od najljepših ljubavnih textova u srpskoj rock povijesti i isto tako kritizira (pa često i popljuje) sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema u kojem se godinama svi batrgamo kroz svoju diskografiju koja počinje albumom «Pretnja ili molitva?», zatim nastavlja kultnim albumom «Fabrička greška» koji je doživio 2 reizdanja, totalno sirovim i beskompromisnim «Minut cutanja», te aktualnim izdanjem veličanstvenim albumom «Musique», koji se po službenim rezultatima IPS i MAMUT-mega store-a prošle godine količinski prodavao rame uz rame sa Zravkom Čolićem!

Ovih dana, Six Pack je objavio dugo čekani album "Discover" na kojem se nalaze obrade omiljenih pjesama članova benda, uglavnom iz osamdesetih godina. Album je sniman preko ljeta u malom i skromnom studiju u Smed. Palanci i definitivno neće biti posebno promoviran i eksploatiran, jer iako bi mnogi ovakav potez benda tumačili kao komercijalni trzaj - album "Discover" je sniman isključivo iz zabave i u cilju da se prikrati vrijeme do novog autorskog albuma čije snimanje počinje već krajem godine.

Diskografija:
"Pretnja ili molitva?"-Snimano aprila 1995. u tonskom studiju "Go-Go" (Beograd).

"Fabricka greska"-Snimano oktobra 1996. u tonskom studiju "Phantom" (Palanka).

"Minut cutanja"-Snimano u prolece / leto 2000. u tonskom studiju "Cesnjak" (Kragujevac).

"Musique"-Snimano uzivo u pozoristu Smederevska Palanka i dosnimavano u studiju "Academia", Beograd tokom 2004. godine.

"Discover" - Snimano leta 2007. u tonskom studiju "PLUS"

6strings @ 14:56 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135565
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.