Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
utorak, listopad 5, 2010
Stevland Hardaway Judkins (rođen 13. svibnja 1950), ime je kasnije promijenjeno u Stevland Hardaway Morris, poznat po svom Stevie Wonder umjetničko ime, je američka pjevačica-tekstopisac, multi-instrumentalist, glazbeni producent i aktivist. 

Stevie Wonder


Oslijepio je nedugo nakon rođenja. Wonder je potpisao ugovor s Motown Records 'Tamla u dobi od jedanaest i dalje je u istoimenoj kući. 

Neki od Wonderovih najpoznatija djela uključuju singlove poput "Superstition", "Sir Duke", "I Wish" and "I Just Called to Say I Love You"

Snimio je više od trideset američkih Top 10 hitova i dobio dvadeset dvije Grammy nagrade, najviše ikada dodijeljena muškom solo umjetniku. Wonder je također poznat po svom radu kao aktivist za političare, uključujući i njegovu kampanju kako bi rođendan Martina Luthera Kinga, Jr. 's bio praznik u SAD-u.

U 2008, Billboard magazin objavio popis Hot 100 All-Time Top umjetnika i proslavio 50-u obljetnicu u Americi, Stevie Wonder je na toj listi bio broj pet.6strings @ 13:14 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
137274
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.