Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
srijeda, rujan 29, 2010
Violent Femmes je (bio) Američki alternativni rock bend koji je postojao od 1980. do 2009. godine, osnovan u Milwaukeeu, Wisconsin, SAD.

Violent Femmes

Bend je nastupao kao trio, uključujući pjevača, gitarista i tekstopisca Gordona Ganoa, basista Briana Ritchiea i dva bubnjara Victora DeLorezna (1980-1993/2002-2009) i Guya Hoffmana, koji je svirao od 1993. do 2002..

Violent Femmes je okupio i osnovao basist Brian Ritchie uz pomoć Victora DeLorezna. Bend je na početku išao u smjeru punk rocka, da bi se na kraju okrenuo nešto sporijim ritmovima kada je došao glavni vokal i gitarist Gordon Gano, no i dalje su bili poznati kao folk punk.

U ranijim danima bend je svirao u kafićima i na uglovima ulicama dok ih nije otkrio James Honeyman-Scott. Kada je naišao na njih svirali su na uglu ulice ispred Oriental kazališta u Milwaukeeu.

Violent Femmes je nakon toga potpisao sa tada nezavisnim Slash recordsom iz Los Angelesa. Svirali su inovativni mješani folk, punk, rock što je na kraju ostalo folk punk.

Većinom su pjevali o tri stvari, a to su: ljubav, seks i ovisnosti. Kroz karijeru su svirali i country, spiritualne melodije pa čak i pop orijentiranu glazbu.

6strings @ 12:58 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
137274
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.