Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
srijeda, listopad 15, 2008
Weezer je alternativni rock band iz SAD-a, Los Angeles, California, a osnovan je 1992.godine.

Band broji članove: Rivers Cuomo koji je glavni vokal i gitara, Patrick Wilson na bubnjevima i back vokalima, Matt Sharp na bass gitari i back vokalu i Jason Cropper uz gitaru također daje back vokal.

Jason Cropper je kasnije zamjenjen sa Brianom Bellom, Matt Sharp sa Mikeyjem Welshom, koji je kasnije zamjenio Scotta Shrinera. Weezeri su izdali 6 albuma, tri EP-a i DVD. Također je bend imao vrlo visoku zaradu tako što je prodao 6 milijuna ploča u SAD.

Bend je najpoznatiji po singlovima kao što su Undone - The Sweater Song, Buddy Holly, Say It Ain't so, El Scorcho i Island in the Sun koju vjerujem da svi znaju, možete ju poslušati ovdje.

U ljeto 2000-te band je otišao na turneju. Weezerova lista sastojala se od 14 novih pjesama koje su fanovi nazvali "Summer Songs of 2000" , te " SS2K". Kada 13 od tih navedenih pjesama nije bilo objavljeno na sljedećem Weezerovom albumu, fanovi su pokrenuli peticiju zahtjevajući da se izdaju i studio verzije tih izvedbi.6strings @ 19:51 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135565
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.